FAQ - קהילות באירופה

רבים וטובות שיוצאים בברכה ובשמחה למסע קהילות ברחבי אירופה שואלים אותי הרבה שאלות (ובצדק), ועל חלקן אנסה לענות בפוסט זה. 


שואלים אותי האין מסע כזה יקר מאוד.
ובכן, תלוי מה היכולות הכלכליות שלך. יש שיוצאים עם כלום וחצי, מנגנים ברחוב ועובדים תוך כדי.
אני יצאתי עם קצת חסכונות, לא עבדתי בשביל כסף כמעט בכלל, והוצאתי 25,000 ש"ח (כן, כולל הכל) בטיול של כמעט שנה. אם מתנהלים בצורה כלכלית נבונה וחסכונית- אפשר גם בפחות מזה.
באופן כללי, אנשים אוהבים מטיילים. לימדו כמה מילים בשפה המקומית בכל מקום אליו תגיעו, חייכו הרבה והיו אדיבים. נהגו ברגישות בבואכם להתארח והציעו עזרתכם לפי יכולתכם ולפי הצורך וההרגשה, אך גם אל תתביישו להתיעץ עם המקומיים ולבקש עזרה. שימו לב להזדמנויות, נצלו את המסע כדי למתוח את גבולות "אזור הנוחות" שלכם, נסו כמה שיותר דברים חדשים, איספו חוויות וחברים.
והעיקר: צאו לדרך באמון ובאמונה שלמה שהכל בסדר, ותמיד יהיה.

אוכל:

העדיפו לקנות בחנויות מקומיות זולות או עדיף- בשווקים. בשלו היכן שאתם נמצאים, והמעיטו באכילה במסעדות. קנו מעט והיו מדוייקים וקשובים לצרכי הגוף.
ליד פח אשפה ב Nerja, דרום ספרד.
לי יצא להיכנס לחנויות ירקות ופירות בספרד ולבקש בתום יום עבודה מהתוצרת שנותרה- וכך זכיתי לקבל שקיות עמוסות מזון שלא יוכל להימכר למחרת. גם בשווקים חקלאיים אין בעיה לבקש מהסוחרים ירקות (לימדו איך לבקש בשפת המקום)- לרוב הם נחמדים ונותנים בשמחה.
"דאמפסטר דייבינג" היא שיטה מאוד מקובלת- איסוף אריזות מזון שנזרקו מאחורי סופרמרקטים או חנויות- ומטיילים רבים מיישמים זאת דרך שגרה. הבזבוז בארצות העשירות הוא כה משווע- שבאמת אין בעיה למצוא כמעט את כל צורככם ברחוב.

בגדים:

עם תיק אחד על הגב, כדאי להיות מאוד מחושבים באשר לכמויות, לאיכות ולצורך האמיתי במה שאתם סוחבים. המינימום ההכרחי שונה מאחת לשניה, ובמשך הזמן תמצאו את האיזון בין יותר מידי בגדים ל"איך לא לקפוא כי העפתי את המעיל הענק מוקדם מידי"...
מיצאו פריטים שיכולים לשמש לכמה מטרות- שאל או בד גדול שישמשו לפי הצורך למשהו להתעטף בו, לשכב עליו, להתנגב בו, או להתכסות בו. טייצים, למשל, יעילים מאוד- אפשר לקפל או להסיר אם חם- אך כשקר אפשר ללבוש כמה שכבות. כללית, "שיטת הבצל" (שכבות) יעילה מאוד, ומיצאו את הרכב הבגדים המדוייק והמתאים לכם- מה אפשר לשלב עם מה מבחינת צבעים, עיצוב, עובי הבגד וכיו"ב.
אירופה מאתגרת בקטע הזה- קשה מאוד לצפות את מזג האויר, כך שלמעשה צריך כל הזמן שיהיה הכל- בגדים לחום, לקור, לרטיבות, וכמובן לפי איפה שתהיו- שיתאים לערים אך גם לחוות מרוחקות בהן לחצאית המיני לא יהיה שימוש...
חנות קח-תן בברלין. בימי חמישי אפשר להגיע לתקן בגדים.
הכל חינם.
החליפו בגדים עם מארחים או עם מטיילים אחרים, או פשוט בקשו אם צריך משהו (לרוב האנשים אצלם תתארחו יש ארונות מלאים בבגדים מיותרים והם שמחים לתת), לכו לשווקים בהם תמצאו ביורו או שניים מה שצריך, או פשוט פיתחו עיניים: מאוד מקובל להשאיר חפצים ובגדים במצב טוב ליד פחי אשפה ולא בתוכם.
בברלין, לדוגמה, הצצתי בשקית שהיתה מונחת ליד פח אשפה, וגיליתי אוצר: חולצות, סוודרים ופריטי לבוש שלא היו מביישים שום חנות בגדים אופנתית. כביסה אחת- והכל כמו חדש.
(בכלל, ברלין היא עיר מדהימה בקטע האנטי-צרכני. יש בה רשת מתנדבים לאיסוף וחלוקת עודפי מזון מחנויות, חנויות קח-תן חינמיות בהן ניתן גם לתקן לבד בגדים, ספריות חפצים ועוד...)
גם כשאתם מחליטים להיפטר מבגדים- אל תזרקו! תנו למטייל אחר שצריך, הניחו ליד פח, תנו לקבצנית ברחוב (וזכו בחיוך ועיניים אורות), או השאירו בהוסטל.

נסיעות:

במאזן הכלכלי שלי, נסיעות היו ההוצאה המשמעותית ביותר.
נסעתי ברכבות, אוטובוסים, שתי טיסות ודרך אתרי שיתופי נסיעות.
אם אתם אמיצים- קחו טרמפים. אני נסעתי בטרמפים רק עם שותפים.
השקיעו זמן בלהשוות מחירים- בחלק מהארצות נסיעה באוטובוס תעלה לכם חצי מהמחיר של נסיעה ברכבת ואם אתם לא בלחץ של זמן- אין סיבה לשלם הרבה. המחיר תלוי ביום בשבוע, בכמות החברות המציעות נסיעה זו, בכמה זמן מראש מזמינים את הכרטיס- אך למעשה, אין חוקים. פשוט תבדקו.
שיתופי נסיעות (אנשים שיקחו אתכם למחוז חפצכם בתמורה להשתתפות בעלות הדלק) הן המצאה גאונית אם קיימת גמישות בזמן ההגעה ליעד הרצוי, ואני ממליצה בחום. דרושה מעט יכולת תכנון- ליומיים שלושה קדימה- וזה זול, מהיר, נח ואחלה דרך לפגוש אנשים.

לינה ואירוח:

חוות Fresh Food Family, דרום ספרד.
היורט בו ישנתי עשוי מבאלות קש (בתמונה).
יש לא מעט אתרים לאיתור הוסטלים וגסטהאוסים לפי תקציבכם, וזהו פתרון ראוי לעיתים.
עם זאת, ישנן כל כך הרבה אפשרויות אחרות...
קאוצ'סרפינג, חוות אקולוגיות שאפשר למצוא דרך helpex, workaway, volunteerbase, קהילות קטנות שיארחו אתכם בתמורה לכמה שעות עבודה ביום, או הברירה המועדפת עליי- דרך הרשת הטבעית שלכם: השתמשו במיילים, פייסבוק ודומיה כדי לעדכן חברים וקבוצות היכן תהיו- ואת מי שם הם מכירים.
תופתעו להיווכח עד כמה אנשים שמחים לעזור.
במשך הזמן תיפגשו מטיילים נוספים אצלם תוזמנו להתארח בעתיד. אל תשכחו להזמין גם לכאן...
לי יצא לישון ביורט, במערה, בקרוואן נטוש, על ערימת עצים, על באלות קש, בחדרים משותפים, על ספות נפתחות ובחדרי מלכות. למי שלא נרתע ממעט המשקל הנוסף- אני ממליצה להשקיע כסף בציוד טיולים טוב וקל: אוהל, מזרן מתקפל ושק שינה. ברבים מהמקומות המארחים מטיילים נעים יותר פשוט לפתוח אוהל כדי להיות בפרטיות לבד, וזה גם מאפשר להיזרק למעשה בכל מקום.

המלצות שלי על קהילות ומידע נוסף: http://bit.ly/1xr1A0m

וכאן תוכלו למצוא תמונות נוספות ממסעותיי.

*** המלצת קריאה נוספת: חברים מ-ECOBASA, רשת קהילות בה פועלים להפצת רעיון כלכלת-מתנות, כותבים גם הם על לטייל בפשטות ובזול: http://tinyurl.com/jbrej38

*** וכאן הנווד פלג כהן ממליץ על דרכים ללינה מוזלת או חינמית: http://tinyurl.com/hwfoe5a
ועל הדרך למצוא טיסות שוות: http://tinyurl.com/hvt9mer

הרחוב של בית מארח הקאוצ'סרפינג שלי. וונציה, איטליה.

בקהילה מהממת בסלובניה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתך :)